Mandalay Mosaic Design

Biografie

Kunstenares

grand met lil siteLilian Fäustle (1975) groeide op in Baarn en woont sinds 1994 Amsterdam. Geboren in een kunstenaarsnest, is creativiteit en liefde voor schoonheid haar met de paplepel ingegoten. Hoewel zij in eerste instantie een communicatiestudie verkoos boven de kunstacademie is zij altijd blijven schilderen, tekenen en keramieken.

Tijdens haar wereldreizen, en later ook door haar werk als reisleidster op verre bestemmingen, raakte zij gefascineerd door ornamentele kunst uit het oosten en westen. En al na de eerste kennismaking met mozaiek was het duidelijk: de combinatie van kunst en ambacht is ideaal.

Lilian werkt sinds 2001 als zelfstandig beeldend kunstenaar met als specialisatie mozaiek.  Zij maakt naast vrij werk voor exposities vooral mozaïek in opdracht voor particulieren, bedrijven en scholen. Een selectie van het inmiddels best indrukwekkende portfolio kun je bekijken in de  gallery, educatief en buurtprojecten. Momenteel ontwikkelt Lilians werk zich vooral in de richting van beelden, al dan niet gecombineerd met water, licht en planten. Zij heeft in Ravenna een opleiding voor klassiek Italiaans mozaïek gevolgd en gebruikt voor vrij werk graag smalti, glasmozaiek en marmer.

Lilian heeft, naast workshops in eigen atelier, ook jarenlang lesgegeven bij de mozaiekscholen S-tiles Mozaiek en Amphora. Ook op scholen en in de naschoolse kinderactiviteiten is zij zeer actief. Lilian heeft de afgelopen 15 jaar duizenden cursisten mogen lesgeven, van beginners tot gevorderden, en zij wordt door zowel kinderen als ook volwassenen ervaren als een kundige en enthousiaste docente die haar kennis goed weet door te geven.

Om vernieuwend te blijven werken creëert Lilian Fäustle regelmatig nieuw werk tijdens artist in residencies in Europa en Indonesië. En in Nederland weten talrijke buurtinitiatieven haar te vinden om mozaiekprojecten in de openbare ruimte te begeleiden.

‘Mozaïek is de perfecte kunstvorm voor groepswerken. Ik heb er enorm plezier in om jonge mensen zo te begeleiden dat creativiteit en zelfvertrouwen een ‘boost’ krijgen, en het resultaat fleurt ook nog eens de buurt op! Samenwerken en iets prachtigs maken geeft een grote voldoening, mijn hart gaat ervan open’.

Sinds zomer 2016 heeft Mandalay Mosaic Design, na jarenlange nauwe samenwerking, het gerenommeerde mozaiekbedrijf S-tiles overgenomen.
Sinds 2018 werkt Lilian ook part time als creatieve invaljuf in het basisonderwijs.