Mandalay Mosaic Design

Community Art

Samenwerken aan hetzelfde project brengt buurten niet alleen dichter bij elkaar doordat je elkaar in een ongedwongen sfeer kunt leren kennen, maar het bevordert ook het thuisgevoel in je wijk én het maakt je pleintje of straat mooier en dus leefbaarder. Heel veel redenen dus voor een mozaiekproject bij jou in de wijk!

+lees meer

Wil je daarbij hulp van mensen die er verstand van hebben? Bel of mail ons voor een vrijblijvende afspraak. Een picknickset inclusief mozaiek (ontwerp, workshops, materiaal, installatie etc) is er al vanaf 5.000 euro, een bankje kan al vanaf 2.000 euro. Dit past binnen de meeste buurtinitiatief budgetten. Wij helpen je ook graag bij het vinden van de juiste subsidie en zorgen ervoor dat jullie er op alle vlakken veel uit zullen halen.

Gentiaanplein

Dit pleintje in Amsterdam Noord lag er opgeknapt maar verlaten bij. De buurt onderling kende veel veranderingen, nieuwe bewoners mixten nog niet echt met de oude garde, en de kinderen hadden behoefte aan speelplekken die samenspelen bevorderen – niet alleen maar een glijbaan. Het masterplan om alles leuker en vrolijker te maken omvatte een nestschommel, fijne bankjes in de zon, en een kleurig gemozaiekt picknickset zodat je ook eens je boterham of je bordje pasta onder de kersenboom kon opsmikkelen.

Het ontwerp voor het mozaiek is ontstaan door een kleurwedstrijd voor jong en oud, het mozaiek zelf is gemaakt door de jeugd tijdens workshops op het plein, en de tafel is tijdens een buurtfeest in gebruik genomen.

Nu is het plein goed bevolkt, er is meer contact tussen de buren, en de picknicktafel is een heerlijke plek geworden om bij elkaar te zitten. Niet alleen voor eten, maar er wordt bijv. ook schooltje aan gespeeld, of ganzenbord (een spel dat op de tafel in het mozaiek is verwerkt), of er worden knutselspullen meegenomen – kortom, een heel nieuw gebruik van het speelplein!

Materiaal: glas en keramiek.