Mandalay Mosaic Design

Community Art- Buurtprojecten

Samen de buurt opfleuren met mozaïek

Samenwerken aan een mozaiek brengt buurgenoten dichter bij elkaar, én het maakt je pleintje of straat mooier en dus leefbaarder. Veel redenen dus om een buurtproject op te zetten! Wat dacht je van een mozaiek picknickset op een speeltuin? Een al bestaand saai muurtje opfleuren met een kleurrijk mozaiek, wie weet zelfs met ontwerpen van een buurtgenoot? Stoeptegels? Maar ook bemozaiekte plantenbakken zijn een sieraad voor elke wijk. En ze zien er ook nog gaaf uit als er in de winter niet zoveel bloeit!

Professionele begeleiding mozaiekworkshops en installatie

Wil je daarbij hulp van professionals die verstand hebben van mozaiek in openbare ruimtes, én die al jaren met plezier mozaiek buurtprojecten uitvoeren in vele gemeentes? Bel of mail ons voor een vrijblijvende afspraak, dan helpen we je graag met het opzetten en begeleiden van een succesvol mozaiekproject bij jou in de wijk. De workshops kunnen gegeven worden buiten (plein of speeltuin, wij hebben tenten voor nat weer) of in een buurthuis. En niet onbelangrijk: ze zijn geschikt voor jong en oud.

Hulp bij aanvraag subsidie buurtproject

Wij helpen je ook graag bij het vinden van de juiste subsidie en zorgen ervoor dat jullie er veel plezier uit zullen halen. Onze offerte is (indien mogelijk) altijd gebaseerd op het aanvraag formulier buurtbudgetten van jouw gemeente, zodat je aanvraag snel en gemakkelijk is, en zodat het mozaiekproject ook binnen het budget past. Kortom: bel of mail ons en we gaan er iets geweldigs van maken waar jullie trots op kunnen zijn!

Gentiaanplein, Amsterdam Noord

Gemaakt door de jeugd uit de buurt tijdens workshops op het plein. Ontwerp n.a.v. een kleur wedstrijd. Doel: samenbrengen van oude en nieuwe bewoners, en alle leeftijden gebruik laten maken van het pleintje, niet alleen de kinderen. Missie geslaagd.
Materiaal: glas en keramiek.

 

Lianderhuisje, Amsterdam West

Locatie: Van Hogendorpplein.
Honderden buurtgenoten werkten mee aan een mozaiek van 34 m2. Ontwerp: Ulla Krone (initiatiefneemster) en de leerlingen van de Westerparkschool. Begeleiding en Installatie: Mandalaydesign/S-tiles
Materiaal: vorstbestendige keramiek

 

Haarlem Zuid Picknicktafels

De ontwerpen zijn gemaakt door ons, uitgekozen door de buurt, en het mozaiek is gemaakt samen met de bewoners.
Materiaal: vorstbestendig keramiek en glas.

Broek op Langedijk, Woesterdel

De speeleilanden van de wijk Westerdel in Broek (NH) Kinderen maakten tijdens de opening de glimmende mozaieken in nissen en spleten van het metselwerk.
Materiaal: glasmozaiek en kiezels

Nigelleplein, Amsterdam

Ontwerp gebaseerd op straatnamen, mozaiek gemaakt met buurtbewoners tijdens 4 workshops in de winter. Afgemaakt in ons atelier en geïnstalleerd in de lente en met een buurtfeest onthuld.
Materiaal: keramiek en glas

Heggerankweg, Amsterdam

Stoeptegels. Ontwerp en mozaiek door bewoners.
Materiaal: Keramiek en glas.

 

Lupineplein, Amsterdam Noord

Ontwerp: gebaseerd op de straatnamen. Doel: opfleuren van het plein, bewoners bij elkaar brengen en een meer diverse populatie pleingebruikers.

+lees meer


Materiaal: Keramiek en glas

 

Borobudur – Java. Eloprogo Arthouse

Het kunstenaarslandgoed ‘Eloprogo’ naast de Borobudur is gebouwd op een mystieke plek, en alle bouwsels zijn gemaakt van uitsluitend gerecycled materiaal. Nissen voor olielampjes en wierrook.
Materiaal: steen, glas, goud.