Mandalay Mosaic Design

Community Art

Samenwerken aan hetzelfde project brengt buurten niet alleen dichter bij elkaar doordat je elkaar in een ongedwongen sfeer kunt leren kennen, maar het bevordert ook het thuisgevoel in je wijk én het maakt je pleintje of straat mooier en dus leefbaarder. Heel veel redenen dus voor een mozaiekproject bij jou in de wijk!

+lees meer

Gentiaanplein, Amsterdam Noord

Gemaakt door de jeugd uit de buurt tijdens workshops op het plein. Ontwerp n.a.v. een kleur wedstrijd. Doel: samenbrengen van oude en nieuwe bewoners, en alle leeftijden gebruik laten maken van het pleintje, niet alleen de kinderen. Missie geslaagd.
Materiaal: glas en keramiek.

 

Lianderhuisje, Amsterdam West

Locatie: Van Hogendorpplein.
Honderden buurtgenoten werkten mee aan een mozaiek van 34 m2. Ontwerp: Ulla Krone (initiatiefneemster) en de leerlingen van de Westerparkschool. Begeleiding en Installatie: Mandalaydesign/S-tiles
Materiaal: vorstbestendige keramiek


Haarlem Zuid Picknicktafels

De ontwerpen zijn gemaakt door ons, uitgekozen door de buurt, en het mozaiek is gemaakt samen met de bewoners.
Materiaal: vorstbestendig keramiek en glas.

Broek op Langedijk, Woesterdel

De speeleilanden van de wijk Westerdel in Broek (NH) Kinderen maakten tijdens de opening de glimmende mozaieken in nissen en spleten van het metselwerk.
Materiaal: glasmozaiek en kiezels

Nigelleplein, Amsterdam

Ontwerp gebaseerd op straatnamen, mozaiek gemaakt met buurtbewoners tijdens 4 workshops in de winter. Afgemaakt in ons atelier en geïnstalleerd in de lente en met een buurtfeest onthuld.
Materiaal: keramiek en glas

Heggerankweg, Amsterdam

Stoeptegels. Ontwerp en mozaiek door bewoners.
Materiaal: Keramiek en glas.

Lupineplein, Amsterdam Noord

Ontwerp: gebaseerd op de straatnamen. Doel: opfleuren van het plein, bewoners bij elkaar brengen en een meer diverse populatie pleingebruikers.

+lees meer


Materiaal: Keramiek en glas

Borobudur – Java. Eloprogo Arthouse

Het kunstenaarslandgoed ‘Eloprogo’ naast de Borobudur is gebouwd op een mystieke plek, en alle bouwsels zijn gemaakt van uitsluitend gerecycled materiaal. Nissen voor olielampjes en wierrook.
Materiaal: steen, glas, goud.

Chat openen