Mandalay Mosaic Design

Gedenktekens

Bijzonder en van hoogste kwaliteit

Gedenktekens hebben een speciaal plekje in ons hart, omdat wij het als een grote eer ervaren voor u, als nabestaande, een tastbare herinnering te creëeren die omvat waar uw dierbare voor stond in het leven. Aandacht en begrip is dan ook een essentieel uitgangspunt dat u absoluut van ons mag verwachten. Neem gerust vrijblijvend contact op, er is voor elk budget een fijne mogelijkheid; 100% uitbesteden, meewerken, of (begeleid) zelf maken.

+lees meer

De meesten kiezen ervoor om een middagje mee te werken zodat alle naasten met liefde een steentje kunnen bijdragen aan het gedenkteken. Dit is ten alle tijde mogelijk. Alle gedenktekens worden in ons atelier gemaakt, dat ruimte biedt aan maximaal 10 personen.

U kunt bij ons terecht voor vlakke stenen, maar wij maken ook elke 3D vorm in eigen productie, zodat wij altijd de kwaliteit kunnen garanderen

Vergunning

Ook helpen wij u graag bij de vergunningsaanvraag voor de begraafplaats. De meeste begraafplaatsen verstrekken wel vergunningen voor mozaiek, mits dit gemaakt is door professionals die een garantietermijn van 10 jaar kunnen geven. Uiteraard is dit bij ons het geval en kunnen wij alle technische gegevens verstrekken. Wij werken uitsluitend met de allerbeste materialen en kunnen met trots zeggen dat zelfs de meest voorzichtige begraafplaatsen onze gedenktekens goedkeuren.

Zelf doen?

Wilt u het gedenkteken liever zelf maken maar wel zeker weten dat het technisch perfect in elkaar zit? Kom dan bij ons een speciale dag op cursus. U krijgt dan (privé) les in het maken van een vorstbestendig en lichtgewicht gedenkteken dat dat u dan thuis zelf in alle rust afmaakt. Dit kan al vanaf 250 euro (exclusief materiaal). Neem even contact op om te bekijken wat het beste voor u werkt, of om een afspraak te maken voor ee nvrijlbijvend bezoek aan ons atelier. De koffie staat klaar!

 THUMBNAILS!!

 

Gaudi bankje

Gedenkteken van glas, vorstbestendige keramiek en porselijnen diertjes. De glazen ‘rondjes’ zijn tijdens een workshop door vrienden en familie voorzien van een persoonlijke tekst of tekening, en dan in de glasoven gesmolten. Zo heeft iedereen Ineke een laatste liefdevolle groet mee kunnen geven.

Project: In opdracht van S-tiles mozaiek.

Materiaal: keramiek, porselein, fusion glass.

 

Zonnekind

Ontwerp geinspireerd op de trouwkaart van de mama en papa van het kindje. Er zit een ingebouwde lamp op zonne energie in, die door de lotus schijnt. Zo brandt er ook snachts een lichtje.

Materiaal: diverse soorten glas en goud.

 

Lotus

De lotus staat voor schoonheid. Alleen maar mooie herinneringen aan deze lieve moeder en oma! De familie heeft een middagje meegewerkt aan een lotusblad.

Materiaal: glasmozaiek, zilver en venetiaans spiegelglas.

 

Orcasteen met vaasjes

Voor deze mooie wereldreizigster en orca trainster moest er een gedenkteken komen, dat haar kleurrijk karakter en passies weerspiegelt. Er zijn eigen schelpenvan Hella in verwerkt . Verder een ingebouwde custommade graflichthoudertje, en ingebouwde vazen voor enkele bloemen zodat de meebrachte bloemen lang mooi blijven

Project in opdracht van S-tiles mozaiek.

 

Zonnesteen relief

Op dit gedenkteken zie je een afbeelding van een zon (3d relief), die voor de familie heel dierbaar is. In opdracht van S-tiles mozaiek.

 

Materiaal: keramiek en glasmozaiek, smalti en millefiori

 

Schelpensteen

Familie graf voor echtpaar dat hun hele leven aan zee gewoond hebben – vandaar het gebruik van schelpen en zandkleuren. Een mooi voorbeeld dat mozaiek ook heel ‘rustig’ kan zijn qua kleur, en toch niet saai.

In opdracht van S-tiles mozaiek.

Materiaal: schelpen, goud en keramiek.

 

Mandala

Mozaiekmandala ingelegd in granieten steen. Deze mandala had Irmgard ooit als tafel besteld bij mij, en het leek de familie passend als hij terug zou komen op het gedenkteken.

Materiaal: glasmozaiek en goud.

 

Gedenkbankjes bij scholen

Je moet er natuurlijk niet aan denken, dat een van uw leerlingen iets overkomt. Maar helaas kan dat wel gebeuren en dan hebben de kinderen een boel te verwerken. Heilzaam hierbij is het maken van iets moois om het overleden klasgenootje te herdenken. En een herinneringsbankje van mozaiek is een van de mogelijkheden om met zijn allen iets persoonlijks te maken. Met eigen tekeningen als ontwerp natuurlijk!

Materiaal: Vorstbestendig mozaiek

 

Schermer

Dit gedenkteken heeft de familie zelf, tijdens een workshop van een middag, gemozaiekt. Het is de vorm van de polder waar de familie al sinds generaties woont. Elk stukje polder is gemaakt door een ander familielid.

Materiaal: Glasmozaiek